Feb 23, 2011

DIA CINTAKU YANG UTAMA!

SUJUD SYUKUR PADAMU ATAS SEGALA CINTA…

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padaMu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padaMu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih
Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

Hambamu yang kerdil ini tunduk sujud padamu memohon redha dariMu Ya Allah…titisan air mata menangis kerana Mu, itulah yang paling dirindui olehMu..tangisan dan rintihan seorang hamba pada penciptaNya..betapa besarnya nikmat mu? Masya ALLAH… 

“Ya ALLAH…jika aku dipanggil olehmu, tempatkanlah diriku dikalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh…sesungguhnya cintaku yang abadi hanya padamu..mencari redhamu, mereka mungkin bila2 masa sahaja boleh meninggalkanku…tapi aku yakin….DIA takkan sesekali membiarkan diriku di belakang dan sendirian berada di dalam kesesatan…setiap kesusahan dan kegagalan itu pasti DIA akan membimbing diriku ke arah kesenangan,menjadikan diriku lebih tabah dan sabar,insyaALLAH…dugaan itu hadir ketika DIA ingin mengingatkan  diriku supaya aku lebih bersyukur dengan nikmatNYA…redha dengan ketentuanNYA dan ikhlas dalam melakukan setiap pekerjaan serta niatkan dalam hati keranaNYA…. 

  Subhanallah...betapa besarnya nikmatMu? Mungkin ade hikmahnya kenapa DIA membuka pintu hatiku untuk jatuh hati pada Surah Ar-rahman…. Kalau kita perasan, dari situ Allah berkali2 mengingatkan kita tentang nikmat yang telah diberikan pada kita…Astagfirullahalazim… kenapa kita seringkali terleka dengan nikmat dunia sedangkan nikmat akhirat itu kekal abadi. Subhanallah….

Mulakanlah setiap pekerjaan mu dengan tawakal pada ALLAH…sesungguhnya kita tidak ada daya dan kemampuan untuk melakukan sesuatu tanpa pertolongan darinya…segala yang terjadi hanya akan terjadi dengan izin dariNYA..insyaALLAH…….Ya Allah ya rabbul izzati aku bersyukur padamu kerana telah membuka pintu hatiku untuk mencari cinta abadi,ku sedar betapa sukarnya wanita pada zaman kini..cabaran seorang wanita mencari redhamu ya mohaimin…hanya satu pintaku, bantulah hambamu yang kerdil ini agar terus istiqamah melakukan sesuatu keranaMU…tetapkanla hatiku dengan cinta padaMU…kurniakanlah padaku nikmat cintaMU hingga ke syurga….

Ya Allah..bantulah daku dalam mencari cinta hakiki, cintaMu yang kekal abadi…. Kuatkanlah imanku, agar tidak terpesong dari jalanMU…Aku yakin DIA takkan mensia2kan diriku..setiap kepahitan yang diberikanNya pasti akan ada manisnya jika kita redha dengan ketentuan itu…..

“Lalu nikmat manakah yang telah kau dustakan?”

Mulakanla setiap pekerjaanmu dengan tawakal pada Allahu rabbi….


Bismillahi tawakkaltu ‘alallah walahaula wala quwata illah billahil ‘aliyul’azim
Maksudnya: 

“Dengan menyebut nama ALLAH…aku menyerahkan diriku pada ALLAH dan tidak ada daya dan kekuatan selain dengan pertolongan ALLAH sahaja”

No comments:

 
Copyright @ All Right Reserved to Ms Foxtrot Sierra