Feb 28, 2011

You beLong with me!


ALAHAI ADIKKU



Sementara ade mase lapang sikit ni fafai rase just wanna take this opportunity to update my blog…..huhu. manyak sangat cerita yang boleh cerita ni..huhu. takpe2..slow2 oke….

Al kisah…fafai sebenarnya ade sorang je adik perempuan…nak dibandingkan umur..memang jauh lah jaraknye…lebih kurang 16 tahun jugaklah…adik2 yang lain semuanya lelaki…so memang susah sangat lah nak sekepala dengan adik2 lelaki  ni.…yelah mane dorang nak layan fafai main masak2 time kcik dulu...sedih2...lame jugak fafai tunggu adik perempuan..alhmdulillah mase umur 16 tahun fafai dapat jugak kawan....suke3!

Nama adik fafai tu “Farah Maziyyah”…atau nama samarannya we all panggil “yaya”… mak nenek sorang ni memang teramatlah petah dalam berkata2..sekali dia bercakap..dah macam orang tua dah…tak padan kecik nya! Alahai adikku…..

Yaya adik Nuna!


Disebabkan yaya ni masa kecik2 nya dulu pelat nak panggil fafai ‘kakak nana’..so dia da bagi fafai satu nama baru….and nama tu melekat sampai sekarang..hampeh! yaya panggil fafai “nuna”….which kalau dilihat dalam bahasa korea… “nuna = kakak”…pandai pulak adik fafai ni…haishhh…kebetulan je, kalau orang tak taw mesti dia pelik..kecik2 dah pandai cakap korea…wakakaka…
Bergaya macam 'nuna'

And kalau korang nak taw…yaya ni memang suka tengok cerita korea…lagi2 kalau heronya hensem..memang la selalu kena bising ngan mama… ‘kakak bukan nak ajar adik nya benda elok2, p ajar dia tengok cerita korea’ hahahahaha…..habislah bila mama dah bising..hihihi

Ape2 pun…fafai memang sayang sangat kat yaya….rindu sangat kat dia bila duk jauh2 ni…bila call dia memang jangan haraplah nak sekejap.. tapi hari tu memang fafai sedih sangat, bukan ape…just touching sket bila yaya kata “Nuna…nanti yaya nak sekolah dekat sekolah bahasa inggeris taw…patu nuna da abis belajar nuna keje ea..ya nak sekolah pandai2 pulak”. Fafai dalam touching2 tu hanya mampu jawab “okay…tapi yaya kena janji dengan nuna…ya belaja pandai3 taw! Janji?!” 

Tapi tulah yang nak dikatakan..pengorbanan seorang kakak tu memang amat besar….terharu bila adik cakap macam tu, harap adik2 fafai semuanya jadi orang yang cemerlang satu hari nanti...kalian sentiasa dalam doaku...if u want to realize the value of a sister..just ask people who don’t have one….so fafai harap kawan2 yang kat luar sana tu hargai lah ape yang u all ade okey…

Sayang dia!

I'll always be here through thick and thin
You can come to me, I'll listen
I'm your friend, I won't push you away
When you need a hug, my arms are wide open
When you need to talk, I have an open ear
Your growing up and getting older
Know that I'm always here, I'm not going anywhere
Wherever you are, I'm there with you
You’re in my heart and my prayers
Just know I'm here, because I truly care
You’re my sister, you mean so much
Don't want to see you hurt or cry
I'll wipe the tears, I'll get rid of your fears
Want to see you grow up and achieve
Just believe, have faith
You can do anything
You’re beautiful inside and out
You’re smart and very talented
You’re many things, but most all, you’re my sister
I believe in you and know that I'll never stop loving you


Having a sister in your life can either be a wonderful or terrible experience, depending on your relationship. If you have an older sister and you are a girl, she can often show you how to navigate the way through some of the more difficult areas of growing up. This is also true if you are a boy. Your older sister can help explain to you how to interact with the opposite sex. Younger sisters are a joy as well. They often worship their older siblings and it can be a nice experience to be admired. Relationships with sisters, like any relationship depend on the people involved.


The importance of a sister

A sister is someone who loves you from the heart,
No matter how much you argue you cannot be drawn apart.
She is a joy that cannot be taken away,
Once she enters your life, she is there to stay.

A friend who helps you through difficult times,
Her comforting words are worth much more than dimes.
A partner who fills your life with laughs and smile,
These memories last for miles and miles.

When she is by your side, the world is filled with life,
When she is not around, your days are full of strife.
A sister is a blessing, who fills your heart with love,
She flies with you in life with the beauty of a dove.

A companion to whom you can express your feelings,
She doesn’t let you get bored at family dealings.
Whether you are having your ups or downs,
She always helps you with a smile and never frowns.

With a sister you cannot have a grudge,
She is as sweet as chocolate and as smooth as fudge.
Having a sister is not just a trend,
It is knowing you can always turn to her, your best friend.

adik-adikku

****Love you guys****


p/s:: untuk slot ni fafai story pasal yaya dulu...next entry bru fafai cerita pasal adik2 yang laen+kerenah yang macam2 oke...huhu

5 comments:

alfzhan nadiah said...

seronok kan cerita tentang adik?
hehehehe
alf syg sngat2 kat adik alf even slalu gaduh
hehhehe....

Faeyrish said...

mereka tu teman gaduh...gelak tawa n mcm2 lglah... seronok..even kte mrah ke ape ke...xpnah rase benci pun..syang adelah! btul tu! ^_*

Reza Razi said...

Kakak yg baik.. Kirim salam kat adeq yg comel tu.. Haha..

Faeyrish said...

baek...nanti akak smpaikan salam dkat adik yea..haha.

***mcam kamu pula adik saya?..*** hihi

Anonymous said...

Adik BArdik la temn tok brgurau..

 
Copyright @ All Right Reserved to Ms Foxtrot Sierra